Blocq picnic set

srpen 2018
Kategorie: Produkty

Blocq picnic set vychází z úspěšné řady laviček Blocq. Jedná se o masivní blok velkorysých proporcí uložených na ostrých hrotech, složen z pevně spojeného stolu se dvěma lavicemi, které mají dostatečnou váhu k tomu, aby se set nemusel nijak kotvit. Je vyroben z jednobarevné ocelové konstrukce a lamel z masivního tropického dřeva. Jedna lavice je dlouhá 3 metry a kolem jednoho setu si může sednout 8 až 12 lidí. V prostoru skvěle vynikne barevné lakování ocelové konstrukce. Pro Blocq picnic set je možnost přidání USB dobíjení.

Svou světovou premiéru měl piknikový set Blocq na Manifesto marketu – kulturně gastronomickém pop-upu na původně zapomenutém pozemku v centru Prahy. Celý koncept vznikl především díky týmu reSITE a mladým nadaným architektům.

„Když navrhujete něco do veřejného prostoru, víte dobře, že jistotu, zda se práce zdařila, budete mít, až když novou věc uvidíte v reálném prostředí. Uvidíte, jak vypadá v prostoru s volným nebem, jak se chová v kontextu okolí. Neubráníte se nervozitě. Takže jsem na tento moment netrpělivě čekal. Manifesto Market vypadá celkově velmi přirozeně jako něco, co už tady mělo být dávno a nový piknikový Blocq je na tom stejně – působí jako by tu byl odjakživa. A to je úspěch, který mě opravdu těší.” říká art director a majitel firmy mmcité1 David Karásek.

Galerie